Житен режим

(започва след пълнолуние, месец февруари, препоръчително от 06.02.2015)

Публикувано от сайта БЛАГО-ДАРЯ.com

 

„В изпълнение Волята на Бога е силата на човешката душа”

 

Драги ни приятели, радост е за Вселената, че може да сподели с нас свещените дар-зрънца, за да направим всички заедно този десет дневен житен пост, завещан ни от Учителя Беинса Дуно. Това е един от най-добрите методи за обновяване на клетките в нашите тела и повдигане на духа ни. Ние вярваме, че е разумно житото да бъде дар и да не се търгува с него, именно защото житните зрънца са свещена храна.

Нека да възприемаме всяко зрънце съзнателно, с чиста Любов и благодарност. Те са разумни любящи души и по този начин внасяме живот в себе си и се ползваме от Божието благословение и изобилие. Обновяваме клетките си, въдворяваме в себе си свобода, хармония, доброта и красота. Изпълваме се с концентрирана светлина. Чрез поста ние очистваме ума, сърцето и волята си. Любовта се разширява и единява чувствата, мислите и делата ни.

ПОДГОТОВКА:

Разделяме количеството лимец, с което разполагаме на десет равни части за десетте дни (до 1 килограм). То съдържа всички елементи за поддържането на живота. Също така за всеки ден можем да хапваме по 3 ябълки (за сърцето), 9 ореха (за мозъка), до 100 грама мед, 1 лимон и поне 1,5 литра гореща вода (изворна, но не минерална).

         ПРИГОТВЯНЕ НА ЖИТОТО:

         Вечерта, преди да започнем режима, измиваме хубаво житните зрънца, слагаме ги в термос. Заливаме ги с една 1-2 чаши топла, но не вряла вода и затваряме добре.

На следващата сутрин внимателно изливаме от термоса само житната вода и я изпиваме на гладно, като може да добавим мед и лимон за вкус. Житото разделяме на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Когато го ядем, можем да си го подслаждаме с мед.

Учителят съветва сутринта в началото на режима да се казва формулата:

Божията Любов носи изобилния и пълен живот”. (3 пъти).

След нея се казва формулата за житния пост:

Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за……..дни (до 10 дни)” (3 пъти).

Тази формула се казва само веднъж при започване на режима, а при всяко хранене се казва първата формула. По време на режима е препоръчително да пием предимно гореща вода, по желание подправена с лимонов сок и мед. Добре е да не разтваряме меда във водата, а да го ядем с лъжичка, като го поставяме на горната част на небцето. Като отпиваме от водата, медът постепенно се разтваря и се усвоява по-добре. Така захранваме мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха. Житото ядем, като го дъвчем бавно (99 пъти), за да развием нашите добродетели. Преди да изядем ябълката, нека я подържим в ръка, да я разгледаме, да се свържем с аурата й, да й се порадваме, да благодарим на дървото, на слънцето. Важно е да се храним с любов и благодарност. Добре е да съберем семките от ябълките и да ги посадим на подходящо място. По този начин ще изразим нашата благодарност за нейната саможертва.

По време на житния режим не употребяваме никаква сол, кафе, цигари.

През тези дни ставаме слънчеви хора, винаги усмихнати и недопускащи никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки.

ОТПОСТВАНЕ (захранване):

На 10-тия ден към житото на обяд и на вечеря прибавяме ангелска супа, която се приготвя от цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол, черен пипер. Разумното захранване след поста е много важно. Всички отпадъци от храната (орехови черупки, лимонови кори и т.н.) не изхвърляме на боклука, а ги събираме в плик. Когато постът свърши, ги заравяме на чисто място сред природата.

Повече информация за житния пост можете да откриете в сайта БЛАГО-ДАРЯ.com.

БлагоДарим ви, че ви има мили приятели, за да споделяме радостта от живота заЕдно: Бог в нас, Бог е Любов.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

разработено от creativedesign.bg