Посещение в Даманхур

Следвайки посоката Милано-Торино,решихме да спрем в Даманхур-добилото през последните години известност духовно селище,със своите 7 подземни храма.Обявено за 8-то чудо на света, беше предизвикало нашето любопитство .

На 40м под земята,следвайки скрити тесни коридори, в групи по 9 човека,посетихме един след друг Храмът на Земята, на Водата, на Метала, Залата на сферите, Залата на огледалата, посветена на 4те стихии-вода, земя, огън, въздух; Синята зала, предназначена за медитации, вдъхновение и съзерцание. Най-атрактивна се оказа залата „Лабиринтът“, изразяваща силата на вярата, обединяваща различните култури и народи, с множество стенописи, мозайки, витражи и която се разширява непрестанно, допълвана от символите на различни духовни учения от цял свят.

Строежът на подземния комплекс,започва 1978 година от философа,лечител и духовен водач Оберто Аирауди-Фалко. Според него на това място е точката, в която се събират синхронните линии на планетата, носещи цялата й енергия.Той нарича подземния комплекс „Град на Светлината“.

Храмовете, със своите коридори-лабиринти символизират „вътрешните стаи“ във всяко човешко същество и всички заедно са една своеобразна лаборатория, където изкуство, наука, технология и духовност, търсят нови пътища за човешката еволюция.

Йорданка Хаджийска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

разработено от creativedesign.bg